Rólunk Boraink Kapcsolat

A pincénkről ...Családunk négy generáció óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel a Zala megyei Muravidéken, Becsehelyen. A Mura folyó közelsége és a zalai dombok teszik különlegessé ezt a térséget.

Szüleink és nagyszüleink már gyerekkorunkban a szőlő illetve a bor szeretetére neveltek minket azáltal, hogy bevontak minket is az ezzel járó munkákba.

A 2000-es évek elején kezdtük el a pincénk korszerűsítését: a meglévő épülethez új daráló- és préselő helyiséget építettünk hozzá, valamint kibővítettük a hordótárolót is. A fahordók mellett megjelentek a saválló fém tartályok. Elkezdtünk gépesíteni különböző munkafolyamatokat, ezzel könnyebbé és gyorsabbá téve a munkát. Az áram bevezetése további fejlesztéseket tett lehetővé.


A változást a 2009-es év hozta, amikor az addig mindenről gondoskodó Kobra Ignác halálával a szőlőültetvény illetve a bor kezelése váratlanul Apára és Fiára maradt.

Ezután az egész család azon dolgozott, hogy tovább vihesse az örökséget. Ifjabb Kobra Zoltán informatikus tanulmányai mellett elkezdte Pécsett a szőlész-borász szakot, majd három évig dolgozott a Bussay Pincészetnél, hogy elmélyíthesse szakmai tudását.

Elsődleges célunk az lett, hogy kihozzuk a különböző szőlőfajtákban rejlő egyedi jellegeket. Fajtáink között megtalálható többek közt az Irsai Olivér, az Ottonel Muskotály, a Zenit, az Olaszrizling, a Szürkebarát (Szürkehaver), a Kékfrankos, a Portugieser, a Cabernet Sauvignon.

Fontosnak tartjuk, hogy borainkat kizárólag saját termelésű, érett szőlőből készítsük, víz, színező-, és ízesítőanyagok hozzáadása nélkül.

Boraink többsége száraz vagy félszáraz.


Szolgáltatásaink:
- birtoklátogatás
- élményszüret
- grillparti, bográcsozás
- borkóstoló
- terasz kávézó
- kilátó
- játszótér

Mottónk:
''Bolje biti pijan nego star.''